Thursday, 13 May 2010

Thaigryte/thaisuppe med kylling eller fisk

I går hadde vi deilig, asiatisk middag; thaigryte/suppe med rød karri og kylling.
Man kan velge selv om man vil bruke kylling, svin eller fisk. Thaigryten kan serveres med ris slik bildet under til venstre viser. Eller man kan servere thaisuppe med nanbrød, slik bildet under til høyre viser. Uansett hva du velger, er fremgangsmåten den samme :)


Thaigryte for 2 personer
 
1 kyllingbryst
1 rød chili
2 gulrøtter
1/3 blomkål
2 stk champignon
1-2 never sukkererter
1/2 rød løk
2 bokser kokosmelk (ikke light)
Rød curry paste
Bladpersille
Finhakk chilien, ha litt olje i en wok og la chilien surre lett. Ha på 1-2 t-skjeer med Red Curry Paste (ta mer hvis du liker sterk mat) og bland sammen med chilien. Spe på med kokosmelk, litt om gangen, slik at du får blandet curry pastaen helt ut i melken. Kok opp på forsiktig varme. Kutt kyllingen i terninger, del blomkålbukettene i 2-3 biter, skjær sukkerertene i store biter og gulrøttene i lange strimler. Når det koker kan du tilsette kyllingen, blomkålen og gulrøttene. La dette koke i 10-15 minutter før du har i champignon og løk skåret i skiver. La alt småkoke til kyllingen er gjennomkokt. Hakk litt bladpersille på toppen og server med ris og/eller nanbrød.
Alternativt kan man bytte ut kyllingen med fisk, for eksempel torsk. Da blir det som en eksotisk fiskesuppe. Absolutt å anbefale :)
 

1 comment:

  1. Nam nam nam, dette er bare supergodt :):) Tror jeg må lage det snart!

    ReplyDelete