Friday, 27 July 2012

Hjemmelaget Harissa

I dag har jeg endelig fått laget hjemmelaget Harissa.

Harissa er en sterk, nordafrikansk krydderpasta. Den passer godt både til fisk, fugl og kjøtt, og den holder seg lenge i kjøleskapet. Du kan bruke den som smakstilsetting i alt fra gryter og marinader til salater eller bare ved siden av feks grillet kylling.
Denne oppskriften gir en veldig sterk Harissa, så hvis du ønsker en mildere versjon trenger du bare kutte ned på mengden med tørkede chili. Skulle likevel Harissa'en bli for sterk kan du spe på med salt og olivenolje, dette vil dempe den sterke smaken.Harissa (ca 500 gram)

100 gram tørkede røde chilier
1 stk hvitløk
2 ts karvefrø
2 ts spisskummin
4 ts korianderfrø
2 ts tørkede mynteblader
2 ss salt
2-3 dl olivenolje

La den tørkede chilien ligge i vann ca 1 times tid slik at den blir bløt.
Finhakk hvitløken. Mos karvefrø, korianderfrø og myntebladene i en morter. Sil vannet av chilien. Ha den moste blandingen, krydder, salt, hvitløk og chili oppi en miksmaster sammen med litt av oljen. Miks sammen til du får en jevn masse. Spe på med olje til du får ønsket konsistens og smak.
Vask et glass med lokk i passende størrelse, og la det stå 15-20 minutter i ovnen på 100-150 grader for å desinfisere glasset. Avkjøl glasset før du fyller det med Harissa. Avslutt med å dekke Harissa'en med et tynt lag olivenolje før du skrur på lokket og setter den i kjøleskapet.

Velbekommen og Lykke til!

1 comment: