Wednesday, 10 April 2013

Kefta i tomatsaus

Kefta (kjøttboller)
400 gram kjøttdeig (av storfe, lam eller kylling)
1 grønn chili, finhaket
1 rød chili, finhakket
1 hvitløk, finhakket
Frisk bladpersille
1 egg
Olivenolje
Salt, pepper og diverse sterke krydder
*
Tomatsaus
1 hvitløk, finhakket
1 liten boks tomatpure
1 boks hermetiske tomater
Salt, pepper, chili, og tabel-karwiya mix
Frisk bladpersille
Olivenolje
Vann
*
Tilbehør
Baguetter/Hvitløksbaguetter/Khobz/Nan
 
Kefta (kjøttboller)
Her har jeg valgt å bruke kjøttdeig av lam.
Bland sammen alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til du får en jevn og fin deig. Bruk en teskje til å lage små baller, og sett dem kjølig mens du lager tomatsausen.
 
Tomatsaus
Fres hvitløken i litt olje til den blir gyllen, og ha i tomatpureen. Bland godt før du har i de hermetiske tomatene, bladpersille og krydder. Spe på med vann til sausen blir passe tykk/tynn alt etter hva man liker. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter. Ha så i kjøttbollene. La alt koke under lokk til oljen skiller seg.
 
Pynt med frisk bladpersille og server med ønsket brød.
 
Bon appétit! :)

No comments:

Post a Comment