Monday, 15 April 2013

Ovnsbakt kylling i kremet saus

Dagens middagstips er ovnsbakt kylling i kremet saus.
Jeg bruker ca 400 gram kyllingfileter til 2 store og 1 liten :)

Marinade
1 hvitløk, finhakket
salt, pepper, tabel-karwiya
frisk basilikum
olivenolje 
* 
Kremet saus
1 rødløk, i tynne båter
1 paprika, i tynne båter
 1 hvitløk, finhakket
4-5 poteter, i båter

1 squash, i skiver
1 eple, i biter


salt, pepper, frisk basilikum
 1 pk matfløte

Marinaden
Bland sammen hvitløk, krydder, basilikum og olivenolje. Del kyllingen i passende biter og legg dem i marinaden. La dem marinere i ca 1 time.

Kremet saus
Smør en ildfast form med litt olje og ha i grønnsakene. Krydre etter eget ønske, og bland godt. Fordel kyllingen og marinaden over grønnsakene. Tilsett matfløten og spe på med vann til grønnsakene nesten er dekket. Stek i ovn ved ved 200-225 grader i 40-50 minutter.

Pynt med frisk basilikum og server med ris eller hvitløksbaguetter.

God middag!

No comments:

Post a Comment