Wednesday, 24 April 2013

Yoga - Solhilsen

I forbindelse med "Kom i form"-prosjektet, prøver jeg ut ulike typer trening. Noe jeg har fått anbefalt på det sterkeste er Yoga, og som nybegynner innen Yoga er Solhilsenen grei start.

Om Yoga
Yoga er en over 5000 år gammel tradisjon som stammer fra India og har transformert tusenvis av menneskers liv over hele verden. På sanskrit ble ordet yoga først funnet i de gamle vediske skriftene, som er de eldste skrifter kjent for mennesker. Ordet yoga betyr union og refererer til forbindelsen mellom kropp og sinn. Yogapraksisen består av ulike fysiske stillinger, pusteøvelser, meditasjon, konsentrasjonsteknikk og avspenning, og er et system som hjelper oss å oppnå balanse mellom kropp, sinn og sjel. Jo mer vi er i balanse, dess mer i harmoni er vi med oss selv og omgivelsene rundt oss.

Om Solhilsen
Solhilsen er en øvelsesrekke i yoga der du tilpasser øvelsene etter åndedrettet. Solhilsen gir energi og er en god øvelse å gjøre om morgenen. Den fungerer også fint som oppvarmning.Det kan kreve stor konsentrasjon å puste inn og ut på rette tidspunkt, men det går ikke lenge før det kjennes naturlig.Avslutning
Solhilsen fungerer fint som nedtrapping etter en treningsøkt. Som avslutning etter Solhilsen har jeg fått anbefalt øvelsene nedenfor.
Hold positurene i minimum 2-3 minutter, optimalt i 4-5 minutter.


No comments:

Post a Comment