Thursday, 20 June 2013

Sjokoladekake med Kvikk Lunsj og Non Stop


Dette er en enkel og morsom sjokoladekake, som garantert vil slå an i barnebursdager!



Kakebunn
3 egg
3 dl sukker
100 gram smeltet smør
ca 4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss bakekakao
1 1/2 dl helmelk
 
*
Glasur & Fyll
 Melis
Smeltet smør
Bakekakao
 Kald kaffe
Banan
 
*
Pynt
 Kvikk Lunsj
Non Stop
 
*
 
 
Visp sammen egg og sukker til det er hvitt.
Ha i resten og bland til en jevn røre. Ha røren i en springform (20-24cm).
Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca 20 minutter.
 
Bland sammen smeltet smør, melis, bakekakao og kaffe til glasur. Her kan du regulere mengden av de ulike ingrediensene alt etter om du vil ha en tykk/tynn glasur som er lys og mild, eller mørk og kraftigere i smak.
 
Når kaken er avkjølt deles den vannrett i to deler. Smør et lag med glasur på den nederste delen av bunnen, og legg et lag med tynne bananskiver. Legg den øverste delen på plass og smør inn kakesidene med glasur. Fest Kvikk Lunsj staver hele veien rundt kaken mens glasuren fortsatt er myk. Fest et silkebånd rundt kaken for å holde sjokoladestavene på plass. Smør så resten av glasuren utover toppen av kaken, og strø over Non Stop til glasuren ikke lenger er synlig.
 
Et voilà! Kaken er klar til servering!


1 comment: