Sunday, 4 August 2013

Focaccia med oliven og rosmarin

 
Focaccia
5 dl lunkent vann
750 g hvetemel
1 pakke gjær
1 ts sukker
2 ts salt
2 ss olivenolje
*

Pynt
Olivenolje
Røde oliven
Rosmarin
Havsalt
 
 
 
Bland sammen ingrediensene til Focacciabrødet og elt det i 7-10 minutter.
Dekk til deigen og sett den et lunt sted for å heve til dobbel størrelse.
 
Smør en langpanne med olje og klem deigen utover. Drypp over olje og bruk fingrene til å stikke tett i tett med fordypninger i deigen. Dytt oliven og rosmarin nedi fordypningene og dryss over med havsalt. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse.
 
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Hell olivenolje over deigen slik at det er rikelig med olje i fordypningene. Stek brødet i ca 20 minutter til det får en gyllen farge.
 
Avkjøl brødet på rist før du serverer.
 
Smaker godt sammen med grønnsakssuppe, som brød til hamburger, eller sammen med urtesmør.
 

No comments:

Post a Comment