Tuesday, 13 August 2013

Sara's Skattekiste Sjokoladekake

Kakebunn
3 egg
3 dl sukker
100 gram smeltet smør
ca 4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss bakekakao
1 1/2 dl helmelk

 *
Fyll
Melis
Smeltet smør
Appelsinjuice
Rød konditorfarge
 
*
Glasur
Melis
Smeltet smør
Bakekakao
Kald kaffe
 
*
Pynt
Sjokoladepenger
Godterismykke
SmågodtDette er en veldig god sjokoladekake som er enkel å lage og som smaker godt. Det ferdige resultatet er garantert å sjarmere både store og små gjester.

Bunnen
Visp sammen egg og sukker til det er hvitt.
Ha i resten og bland til en jevn røre. Ha røren i kort brødform, ca 20cm lang. Hvis du ikke har en kort brødform, kan du bare lage en ball av aluminiumsfolie og legge den i den ene enden, deretter dekke den resterende delen av brødformen med bakepapir slik at formen blir jevn og fin.
Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca 30-40 minutter.
Avkjøl kaken på en rist mens du begynner med fyllet.
 
Fyll (rosa glasur)
Bland sammen smeltet smør, melis, appelsinjuice og rød konditorfarge.
Når kaken er avkjølt skjærer du av lokket/toppen av kaken (der den stikker opp av brødformen). Skjær ut et rektangel i bunnen, ca 2-3 cm dypt. Fyll rektangelet med rosa glasur.
 
Glasur (sjokoladeglasur)
Bland sammen smeltet smør, melis, bakekakao og kaffe til glasur. Her kan du regulere mengden av de ulike ingrediensene alt etter om du vil ha en tykk/tynn glasur som er lys og mild, eller mørk og kraftigere i smak. På denne kaken har jeg valgt å bruke en lys og mild glasur siden det er til et barneselskap, men jeg har brukt litt kraftigere og mørkere glasur til å dekorere kantene av skattekisten med.
 
Smør et lag med glasur på bunnen, rundt kantene og rundt det rosa rektangelet. Smør et lag med glasur på toppen/lokket FØR du monterer det på bunnen. Spar litt glasur til monteringen.
 
Fyll så kaken med "skatter"! Her er det bare fantasien som stopper deg. Jeg har brukt sjokoladepenger, godterismykker, nonstop og diverse smågodt.
 
Når kaken er fylt til randen med skatter, monteres lokket/toppen. Bruk gjerne innholdet i skattekisten til å holde lokket åpent slik at man kan se inn i skattekisten. Strø litt skatter på kakefatet, og server!
 

2 comments:

 1. Denne kaken var bare SÅ SØT :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den smaker enda søtere enn den ser ut :)
   Og både store og små gjester ble begeistret da kaken kom frem!
   Veldig gøy!

   Delete