Thursday, 22 August 2013

Store Bringebærmuffins med Crème Fraîche

 
Muffins
5 dl hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 gram smeltet smør
1 dl crème fraîche
2 store egg
1 dl melk
*
4 dl bringebær
*

Fremgangsmåte
Bland sammen det tørre i en bolle. Ha i crème fraîche, egg, melk og smeltet smør, og rør det sammen til du har en jevn røre.

Fordel røren i 8-10 store muffinsformer. Strø over med bringebær og dytt dem forsiktig ned i deigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 minutter.
Bruk er tannpirker eller kakenål til å sjekke om de er gjennomstekte. Avkjøl dem deretter på rist.


Disse muffinsene smaker best når de er ferske og varme.
De er fine å fryse ned, og smaker like godt hvis du tiner dem og varmer dem lett i ovnen før servering.



Serveringstips
Dryss litt melis over muffinsene mens de fortsatt er varme, og server!

Håper det smaker!!!

2 comments:

  1. Disse fikk jeg lyst til å lage! De så veldig gode ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja disse ble veldig gode! Saftige og mektige:)
      Her kan man fint bytte ut bringebærene med blåbær eller rips, eller rett og slett blande forskjellige bær. Jeg brukte frosne bær i denne oppskriften, og da trenger man ikke tine dem før man har de på muffinsene. Det skal være minst like godt, om ikke bed, med ferske bær :)

      Delete