Sunday, 25 August 2013

Tunisisk Sitrus & Mandel Kake

 
Kake
100 gram mandel (finhakket)
75 gram maismel
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
110 gram honning
2 dl olivenolje
4 store egg
Revet skall av 1 sitron
Revet skall av 1 appelsin
 *
 
 
 
Sirup
Juice av 1 sitron
Juice av 1 appelsin
50 gram honning
1 kanelstang
2 klyper kardemomme
1/2 ss rosevann
*
 
Pynt
100 gram pistasjnøtter (grovhakket)
*
Kake
Forvarm ovnen til 180°C. Smør en kakeform med olje. Bruk gjerne en 9 tommers springform.
Bland sammen finhakket mandel, maismel, bakepulver og salt. Tilsett honning. Ha i olivenolje, egg og revet skall av sitron og appelsin.
Hell kakerøren over i den klargjorte kakeformen og stek midt i ovnen i 40 til 50 minutter. Bruk en tannpirker eller bakenål for å se om kaken er gjennomstekt.
La kaken hvile i kakeformen i fem minutter før du legger den på et kakefat.

Sirup
Ha alle ingrediensene unntatt rosevannet i en gryte og kok opp under omrøring. La det småkoke i fem minutter. Fjern kanelstangen og tilsett rosevann.
Mens kaken fortsatt er varm stikker du små hull over det hele før du heller halvparten av sirupen over. Når kaken er avkjølt helles resten av sirupen over.
Dryss over de grovhakkede pistasjenøttene og server!
 
Denne kaken smaker faktisk bedre dagen derpå! Oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet, så holder den seg god i èn uke.

 

Håper det smaker!!

2 comments:

  1. Nam nam, dette så og hørtes godt ut! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takk takk :)
      Den ble veldig saftig og god. Minner litt om krydderkakene man serverer i julen, bare at denne er mye mye saftigere og ikke det minste tørr :)

      Delete