Tuesday, 3 September 2013

Chicken Fajitas

Chicken Fajitas passer bra som lunsj, middag, kvelds- eller nattmat.
 
Denne oppskriften gir 6 fajitas.
 
 
Fyll til fajitas
400 g kyllingkjøttdeig
1/2 hvitløk (finhakket)
1-2 chili (finhakket)
1/2 purreløk
1 tomat
1 ts salt
1 ts pepper
1 glass salsa (mild)
200 g revet ost
*
6 tortilla lefser
 
 
 
Tilbehør
Salsa
Rømme
Guacamole








Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200° C.
Hell litt olje i en gryte og ha i hvitløk, chili og kjøttdeig av kylling. Stek til kjøttet er godt gjennomstekt. Hakk opp purre og tomat, og tilsett dette sammen med salt, pepper og 1 glass med salsa. Bland godt sammen. Dra gryten av platen og rør inn revet ost. Fordelen med å røre osten inn i blandingen, er at den holder fyllet sammen og det blir enklere å pakke/rulle fajita'ene.

Fordel fyllet på 6 tortillalefser, og rull eller pakk dem sammen.
Legg fajita'ene i en ildfast form og stek dem i ovnen ved 200° C i 8-12 minutter.

Server med rømme, salsa og guacamole.

Tips
Her kan du variere fyllet etter egne ønsker. Du kan bruke kjøttdeig av lam, storfe eller svin, eller strimlet kjøtt. Ønsker du en sterk fajitas, kan du øke mengden med chili, samt bruke et glass med sterk salsa i stedet for mild. Samme gjelder andre veien, vil du ha en ekstra mild fajita kan du minke på mengden med hvitløk, purre og chili.

Håper det smaker!

No comments:

Post a Comment